Voor recente foto's verwijzen wij u naar onze Facebook pagina Montessori basisschool De Binnenstad Arnhem.

 

Herfstwandeling in park Sonsbeek

 

Kangoeroe | rekenen

Jaarlijks wordt in maart de Kangoeroe rekenwedstrijd gehouden in ruim 50 landen. Onze school doet ook mee. De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. Daar werd voor het eerst zo'n soort rekenwedstrijd georganiseerd.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat rekenen heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. Bovendien kun je nog prijzen winnen ook. Hier kan je het eerst eens proberen, druk op kangoeroe spelen en kies je niveau.

 


 


 

Schooltv | Spelletjes | filmpjes | nieuws | natuur | geschiedenis

Hulp nodig bij je spreekbeurt? Of wil je gewoon meer weten over vroeger of over iets uit de natuur? Op de schooltv website kun je een onderwerp intoetsen waar je graag een filmpje over wilt zien, spelletjes spelen en nieuws lezen.

 

 Taaljournaal | woordjes oefenen

Wil je weten of je de woordjes al goed geoefend hebt? Kijk hier of je ze al goed kan schrijven. Je vind hier een verzameling van woordjes die je deze week geleerd hebt. Kies je methode en klik op je groep. Klik dan op de week en je kan direct aan de slag met het overhoren van jouw woordjes.

 

 Topografie | aardrijkskunde

 

 

topografie Nederlandse Provincies

 

topografie Nederland

 

Provincie memory

 

De provincierace

 

 Stefpacking | filmpjes over andere landen

Wil je weten hoe kinderen leven in andere delen van de wereld?
In deze filmpjes wordt je door Stef meegenomen op reis over de wereld. In Stefpacking gaat hij naar de meest uiteenlopende plekken op de wereld, op zoek naar de braafste, zieligste, perfecte, vriendelijkste en grootste kinderen. Hij vraagt zich af waarom kinderen in Vietnam allemaal zo braaf zijn, waarom ze in Amerika allemaal willen winnen en of ze in Ghana in het echt ook zo zielig zijn. Waar zijn kinderen gelukkig? Waar maken ze ruzie? En waar maakt Stef het makkelijkst nieuwe vrienden?

 

 

 

Montessorischool De Binnenstad   Damstraat 6   6811 CB Arnhem   026 4422337    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    www.de-binnenstad.nl