De komende jaren werken we onder andere aan het borgen van de afspraken die we gemaakt hebben met het rekenverbetertraject.
 
We gaan meer kunst en cultuur binnen ons kosmisch onderwijs integreren in de onderbouw en middenbouw.
Kunst en cultuur worden verder uitgebreid in de bovenbouw. En we ontwikkelen een doorgaande beeldende lijn door de jaren heen.
(Opbouw in vaardigheden: je begint bijvoorbeeld met klei in de onderbouw en werkt uiteindelijk met gips in de bovenbouw).
 
Daarnaast gaan we de kwaliteit verbeteren van het kosmisch onderwijs door de canon te gebruiken en deze in relatie tot de kerndoelen te behandelen. (De canon van Nederland is een lijst van vijftig thema's die chronologisch een samenvatting geeft van de geschiedenis van Nederland).

Het spellingsonderwijs vraagt om verbetering. We gebruiken het als onderwerp bij de 1-zorg-route waar we de komende jaren aan werken. De 1- zorg-route is een manier van werken om het passend onderwijs gestalte te geven.

Identiteit in zoverre het gaat om levensbeschouwing, is ook een speerpunt.
 

De grondhouding van de leerkracht is constant in ontwikkeling, zeker als het gaat om uitgaan van verschillen. De leraar doet er immers toe.
De ouderbetrokkenheid vergroten we  onder andere door mondelinge enquêtes en het invoeren van focusgroepen. Een focusgroep is een groep die bestaat uit mensen met verschillende achtergronden die hun mening geven over een aandachtsgebied vanuit hun beleving. (Dus niet vanuit goed of slecht) De ideale grootte ligt tussen de 10 á 15 mensen. Twee keer per jaar komen deze ouders bij elkaar om een schoolthema te bespreken. De groepen zijn wisselend van samenstelling. Per gelegenheid worden de ouders uitgenodigd om hierin plaats te nemen.

Daarnaast maken we meer gebruik van het CLC, dat is het Community Learning Centre en het Xperium aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Het Xperium is de plek waar men met verschillende experts concrete toepassingen voor het onderwijs bedenken, onderzoeken en testen.
In het kader van onderzoekend leren doen we dit schooljaar mee met een project van de Radbouduniversiteit Nijmegen.
 

Montessorischool De Binnenstad   Damstraat 6   6811 CB Arnhem   026 4422337    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    www.de-binnenstad.nl