We geven modern Montessori-onderwijs, aangepast aan deze tijd, verrijkt met de huidige nieuwe inzichten binnen het basisonderwijs. Daarbij hanteren we verschillende vormen van kennisoverdracht: individueel, in kleine groepjes of met de hele groep.

Montessori-onderwijs vraagt van ons dat wij kinderen leren wat leren is. Bovendien is het begeleiden van kinderen in het groeien naar sociale, kritische, verantwoordelijke  mensen die een zelfstandige visie hebben op de wereld zodat zij later morele keuzes kunnen maken, een belangrijke taak voor ons.


Het feit dat er vrij ontplooid mag worden in het onderwijs, mits de einddoelen worden gehaald, heeft het ons niet makkelijk gemaakt voor wat betreft onze manier van werken. De laatste 20 jaar is er veel veranderd in het onderwijs. Van oorsprong is Montessori-onderwijs meer ontwikkeling- dan resultaat-gericht-onderwijs.

Ook de rol van de leerkracht is in de afgelopen jaren drastisch veranderd. Buiten het groepswerk om zijn er veel taken bijgekomen. Verder stelt ook de maatschappij andere eisen aan het onderwijs.

Werkend aan een moderne Montessorischool leverde ons tot nu toe op dat:

We een gezamenlijke visie delen

We als team werken aan een Montessoriaanse voorbereide omgeving

We de definitie van een Montessoriaanse grondhouding allen onderschrijven

We ons informeren over nieuwe inzichten binnen het Montessorionderwijs en die een plaats geven in ons onderwijs

Het loslaten van oude en het accepteren van nieuwe waarden en normen een steeds terugkerend onderwerp van gesprek is.

Montessorischool De Binnenstad   Damstraat 6   6811 CB Arnhem   026 4422337    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    www.de-binnenstad.nl