Kleurrijk, want alle kinderen zijn anders. Zij hebben het recht om te zijn wie zij zijn en om van daaruit hun mogelijkheden te ontwikkelen.

Bijzonder, omdat wij met een krachtig en bevlogen team onze kinderen begeleiden in hun ontwikkelingsmogelijkheden. Vanuit een moderne visie  op Montessori onderwijs, op onze eigen-wijze.

Omgaan met kinderen en jongeren betekent naar hen luisteren, naar hen kijken, en er van uitgaan dat zij de deskundigen zijn en niet jij.

Als Maria Montessori nu nog zou leven, dan zou haar denken niet stil hebben gestaan. De kunst is dus met haar oren en ogen te kijken naar een nieuwe wereld.


                                                                                                                                                  Dr. Martine F. Delfos, Psycholoog

 


Kinderen doen niet wat ze willen, kinderen willen wat ze doen."

                                                                                             Maria Montessori

Begin twintigste eeuw ontwikkelde Maria Montessori (1870-1952) het Montessori-onderwijs.  Zij kwam als Italiaans arts in aanraking met experimenteel onderwijs aan zwakbegaafde kinderen. Ze raakte hiervan zo onder de indruk, dat ze zich helemaal ging wijden aan onderwijs. Ze bedacht materialen die in eerste instantie bedoeld waren voor deze kinderen. Later ontwikkelde ze haar eigen methode voor “normaal begaafde” kinderen. Hiervoor paste ze de leermiddelen die ze eerder al had samengesteld aan en stelde ze vele nieuwe materialen samen.

 


Montessorischool De Binnenstad   Damstraat 6   6811 CB Arnhem   026 4422337    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    www.de-binnenstad.nl