De computer gebruiken we op school steeds meer als leermiddel. Kinderen krijgen nu nog meer de kans om zelfstandig te werken. In elke groep staan computers.

* In de onderbouw oefenen kinderen vooral het omgaan met de computer en werken met programma’s die betrekking hebben op woordenschat, ruimtelijk inzicht en getalbegrip.

* In de middenbouw zetten we de computer in bij het oefenen van reken- en taalvaardigheden en het maken van werkstukjes.

* In de bovenbouw gebruiken de kinderen de computer vooral voor het opzoeken van informatie, het maken van werkstukken en het schrijven van verhalen.

Bovendien is er een aantal laptops aanwezig waarop kinderen cursussen zoals Word en Power Point kunnen leren. Voor alle groepen is remediërende software aanwezig.

In alle groepen hangt een digitaal schoolbord. Het digitale schoolbord beschouwen we in ons Montessori-onderwijs als een toegevoegde waarde. Het bord komt namelijk tegemoet aan de verwondering van kinderen en vormt een verrijking van bijvoorbeeld de kosmische opvoeding. Verder kunnen leerkrachten het bord goed gebruiken bij het voorbereiden en inrichten van hun lessen.

De ict- er draagt, in overleg met het team, zorg voor een passend beleid. Het spreekt voor zich dat we ook bij het aanschaffen van software uitgaan van onze Montessorivisie.

 

Montessorischool De Binnenstad   Damstraat 6   6811 CB Arnhem   026 4422337    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    www.de-binnenstad.nl