Vanaf dit schooljaar kunt u kiezen tussen twee vormen van buitenschoolse opvang. U kunt kiezen tussen Montessori buitenschoolse opvang en de SKAR.

Vlak naast de shool staat het gebouw van de Walburgiskerk. Hierin is de Montessori Buitenschoolse opvang (BSO) gevestigd.Vanuit school worden de kinderen opgehaald en hier naartoe gebracht. Voor De SKAR, worden de kinderen van school gehaald om naar een andere locatie te gaan.


 

BSO De Binnenstad

Grenzend aan het schoolplein ligt Montessori kinderopvang. De locatie biedt kinderen plek om te spelen in de eigen tuin, in de binnen ruimte waar onder andere een podium is waar toneel kan worden opgevoerd en op de speelplaats van de school.

Montessori kinderopvang en de Montessorischool De Binnenstad delen dezelfde visie. Maar we werken echter onafhankelijk van elkaar. Dit betekent dat u wanneer u uw kind(eren) wilt opgeven voor Montessori kinderopvang u contact kan opnemen met de hoofdbegeleidster.

 

Montessori kinderopvang richt zich in haar manier van werken, op de zelfstandigheid binnen de ontwikkeling van het kind. Of zoals Maria Montessori ooit zo mooi heeft gezegd: “help mij het zelf te doen”. Op de buitenschoolse opvang komt dit op verschillende manieren tot uiting. In eerste instantie is de ontwikkeling van het kind hier leidend in. De kinderen als groep samen maken de buitenschoolse opvang. Vele activiteiten sluiten hier op aan. Van handvaardigheidswerk tot kokken en kokkinnen in de dop; waar de behoefte ligt om te leren, daar springen wij op in. Ook de culturele omgeving van het kind vinden wij belangrijk. En daarom gaan we in de vakanties graag op stap. Musea, culturele festivals, maar ook wereldthema’s op locatie geven we graag een plek in ons activiteiten-aanbod.

 

Doorgaande ontwikkelingslijn
Montessori kinderopvang streeft naar een doorgaande ontwikkelingslijn van kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 13 jaar. Naar het aanbieden van een omgeving waarin eenieder zich op zijn/haar eigen wijze kan ontwikkelen tot zelfstandig en evenwichtige mens. Hierin is de samenwerking met o.a. Montessorischool de Binnenstad en Montessori Vereniging sectie het jonge kind, een belangrijke basis om op voort te borduren.

Gezamenlijk werken we aan het zijn van een verlengstuk van de basis van het kind, namelijk thuis. Een voordeel van de buitenschoolse opvang is dat deze ook geopend is in vakanties (op locatie Sonsbeek) of extra vrije dagen van school. De wijze van werken maakt dat de begeleid(st)ers nauw betrokken zijn bij het wel en wee van uw kind. Graag zoeken we hierin ook de samenwerking op met u als ouder.

 

Meer informatie

Wilt u graag meer te weten komen over onze Buitenschoolse Opvang? Neem dan gerust contact op via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het telefoonnummer  06-21838837. Ook op onze website vindt u meer informatie over onze kinderopvang www.montessorikinderopvang.nl


Kinderopvang SKAR heeft een concept ontwikkeld waarbinnen elk kind aan zijn trekken komt. Daar waar de locatie het toelaat wordt het specifiek aanbod voor kinderen van 4 tot 7 jaar en de groep van 7 tot 12 jaar gecreëerd. Hiermee kan optimaal worden ingespeeld op de behoeften van de kinderen. En de groepsleiding weet inmiddels precies wat hun wensen zijn. Buitenschoolse opvang is een ander woord voor vrije tijd. En vrije tijd is leuk!

Als u interesse heeft in de BSO van De SKAR, betekent dit voor u als ouder het volgende. U geeft uw verzoek voor opvang door aan Kinderopvang SKAR. Dat kan telefonisch, per fax, per mail of via de website van Kinderopvang SKAR. In uw verzoek laat u weten om welke opvangdagen het gaat, welke opvanglocatie en wanneer u hiermee wilt beginnen. Uiterlijk na 6 maanden voor de gewenste  begindatum doet de SKAR u een aanbod. U ontvangt daarna een opvangcontract, met een opzegtermijn van een maand dat u moet ondertekenen. Maandelijks haalt de SKAR de opvangkosten van het door u opgegeven bankrekening-nummer. Als u in aanmerking wilt komen voor een overheidstoeslag moet u daarvoor een aanvraag indienen bij de belastingdienst. Dit kan vooraf (dan krijgt u maandelijks de toelage), maar het kan ook achteraf aan het einde van het kalenderjaar. Voor meer informatie kunt kijken op de website of bij www.belastingdienst.nl.

Lees meer...

Montessorischool De Binnenstad    Damstraat 6    6811 CB Arnhem    026-4422337    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    www.de-binnenstad.nl