Elke school is sinds 1 februari 2006 verplicht om actief burgerschap en sociale integratie te bevorderen. Het Montessorionderwijs sluit naadloos aan bij dit uitgangspunt. We streven samen gemeenschappelijke doelen na.

Een paar voorbeelden uit de notitie van de Nederlandse Montessori vereniging:

• Ontwikkeling van bewustzijn, identiteit, zelfrespect en wil (vormen samen de persoonlijkheid).Het verwerven van bekwaamheid om in het dagelijkse, sociale en maatschappelijke leven en verdere studie te kunnen functioneren.

Een persoonlijke, creatieve, onafhankelijke en verantwoordelijke rol te leren vervullen in de samenleving van nu en morgen. Het vormgeven van beleid rond burgerschap heeft alles te maken met een door ons team gedeelde visie over hoe je met elkaar omgaat op school.

Onze school is immers een samenleving in het klein, waar in de groep en op het schoolplein dingen gebeuren die ook in de “echte” samenleving voorkomen. Ruzietjes, plagen, maar ook groepsvorming, meningsvorming, samenwerking en inspraak.

Burgerschap is geen vak apart. We zijn er de hele dag mee bezig. Burgerschap op Montessorischool De Binnenstad staat beschreven in een notitie. Deze kunt u opvragen bij de schoolleiding.

 

Montessorischool De Binnenstad   Damstraat 6   6811 CB Arnhem   026 4422337    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    www.de-binnenstad.nl